26 Şubat 2013 Salı


İçten Yalıtım


Dış duvarların içten yalıtımı, sadece dış taraftan ısı yalıtımı yapılmaya müsait değilse ya da tercih edilmiyorsa uygulanabilir. Dış duvara bağlı olan kolon, kiriş ve perde gibi yapı elemanlarının ısı köprüsü (ısı kaçakları) oluşturmaması için yalıtılmalıdır.
Duvarların içten ya da dıştan yalıtımasının avantaj ve dezavantajları vardır. Dıştan ısı yalıtımı yapı elemanlarını dış hava şartlarına karşı maksimum seviyede korur. Sıcaklık farklılıkları nedeni ile meydana gelen genleşme ve büzülme gibi fiziksel değişimleri minimum seviyede tutar ya da tamamen önler. Dıştan yapılan mantolama uygulaması hem ısı hemde su yalıtımı görevini yerine getirerek bina ömrüne olumlu katkı sağlar.
İçten yapılan yalıtımda yapı elemanları dış hava şartlarına (yağmur, kar, güneş etkileri vb.) karşı korunamaz, bu nedenle bina ömrüne olumsuz etki eder. İçten yalıtım dış cephe ısı yalıtımına göre daha ucuzdur ve işçiliği daha azdır.
Güney Yapı İzolasyon olarak binanızı bir bütün olarak ele alan, hem ısı hem de su yalıtımı sağlayan, konforlu ortamlar sunan, %50 enerji tasarrufu sağlayan ve bunların yanında hem de çevreci olan dış cephe mantolama uygulamasını hem ülke hemde bireysel ekonomi için önemli tavsiye etmekteyiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder